Verkiezing stadsdichter tijdens Cultureel Café

 

Na een voorbereidingstijd van drie maanden waarin acht personen zich aangemeld hebben voor het stadsdichterschap, wordt op woensdagavond 11 februari 2015 de stadsdichter voor 2015-2016 gekozen.
Iedereen die deze verkiezing bij wil wonen is van harte welkom.

Begin januari heeft de jury uit de acht aanmeldingen drie genomineerden gekozen. De genomineerden zijn Christiaan Abbing, Joyce Willemse en Wilco van Doorn. Zij zullen hun ingezonden gedichten voordragen én een nieuw gedicht met het thema dat de jury heeft aangedragen: De toekomst van Veenendaal.

THV_0426De genomineerdenTHV_0436-2
Christiaan Abbing is leerkracht basisonderwijs, taalcoach en schrijver/dichter.
Joyce Willemse is schrijfster en beeldend kunstenaar.
Wilco van Doorn is gespecialiseerd in sneldichten.

 

 

 

 

De avond wordt gepresenteerd door Jaap Pilon en muzikaal omlijst door Keetje @ Ko. Het repertoire van deze ‘kompany’ bestaat uit allerhande liederen, van smartlappen tot kleinkunstliederen, bekende liederen en liederen met eigen teksten.
Wethouder Arianne Hollander zal na de uitslag van de jury de nieuwe stadsdichter toespreken en welkom heten.

 

De jury bestaat uit Ali Groebe (bestuurslid Kunstplatform), Martin Brink (journalist), Albert van Kooten (boekverkoper), Anneroos Schoeman (student Taal en Cultuurstudies) en Arjan Keene (stadsdichter van Ede, 2013-2015).

Het Cultureel Café op 11 februari 2015 vangt aan om 20.00 uur. De deuren van Eetcafé Het Witte Paard (hoek Santbrinkstraat/Horecaplein) gaan om 19.30 uur open.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.