Ik kom eraan

Als ik hier sta en jij daar
dan kan ik proberen
naar jou toe, maar

het is de kloof die groter is
dan de afstand tussen jou en mij.

Kijk maar: als ik mijn hand aanreik
dan raken jouw vingertoppen bijna zacht
de mijne. Zullen we beide iets naar voren?

Of wacht…

we bouwen gewoon een brug
dan scheppen onze handen samen toekomst

 

© Joyce Willemse
Stadsdichter 2015-2016

JoyceWillemse_StadsdichterVeenendaal2_ZW_Rijnpost2Dit gedicht werd geschreven door de Stadsdichter in opdracht van Stichting Present Veenendaal voor het handboek over Bruggenbouwen dat zij willen gaan uitgeven en uitdelen. Het boek zal in een papieren versie verschijnen, want de crowdfundingsactie is volbracht. Stichting Present Veenendaal geeft dit boek uit ter ere van de Bruggenbouwersbokaal die zij in 2015 ontvingen. Een jaar lang was deze bokaal in hun bezit en zij gaven hem maandelijks aan een andere organisatie die zich inzet voor de samenleving te leen.