Wie ben jij?

Jij bent de ander die ik ook ben.
In jou zie ik wat jij in mij ziet:
met mijn bekende boodschappen uit
dezelfde winkel, en toch zo vreemd.
Anders. Is dat zo? Of schuilen in jou
dezelfde woorden als in mij, zoals in
ieder ander. Daarom vraag ik je bij deze
graag: Wat is jouw verhaal? Ik zal luisteren…

 

© Joyce Willemse
Stadsdichter Veenendaal 2015 – 2016

Stadsdichter logo Joyce

Voor het eerst deed Veenendaal mee aan de Week van de Dialoog. De Stadsdichter werd gevraagd om hiervoor een gedicht te schrijven. Het gedicht heeft zij op beide avonden (10 en 11 november) voordragen voorafgaand aan het diner en de dialoog die daarna in kleine groepjes gevoerd werd. De organisatie lag in handen van Art.1 (Midden Nederland).  Als verrassing werd het gedicht op placemats gedrukt en aan het einde van de voordracht aan de deelnemers uitgedeeld!